Acasă / Sfaturi / Cum să scăpați de constipație? 5 soluții naturale!
 

Cum să scăpați de constipație? 5 soluții naturale!

Timpul de citire estimat: 7 min
Data recenziei: 25/03/2022
Cum să scăpați de constipație? 5 soluții naturale!

Ați avut vreodată indigestie într-un moment complet inoportun?

BalonareAm în vedere situații enervante, precum…

 • balonare,
 • tensiune stomacală incomodă,
 • durere abdominală severă
 • tranzist intestinal rar, dureroas și dificil,
 • constipație
 • presiune în abdomen.

Toate acestea sunt simptome foarte neplăcute și vă distrug încrederea în sine, starea de bine și, în mod clar, vă afectează foarte mult întreg cursul vieții.

Dar vă dați seama?!

Deși totul pare foarte enervant și inconfortabil la prima vedere, vreau să știți că toate aceste probleme sunt într-adevăr doar semnale de la corpul dumneavoastră care vă spune cu voce tare cât vă deranjează constipația.

Uitați cum vedem noi problema …

Dacă vă simțiți asupriți și răniți la fiecare pas, vă enervează flatulența și efectele neplăcute, dacă simțiți că abdomenul dumneavoastră este ca un balon, atunci sunt sigur că veți evita să participați la evenimentele plăcute, precum întâlnirile, socializarea cu prietenii, antrenamentele, sărbătorile, călătoriile etc.

Prin urmare, principala întrebare pe care trebuie să ne-o punem în acest moment este următoarea:

Cum să scăpați rapid de constipație?

Aceasta este ceea ce vă interesează cu siguranță, așa că abia aștept să vă dezvălui o strategie super eficientă, care să vă asigure că depășiți fără dificultate și odată pentru totdeauna această problemă urâtă cunoscută sub numele de constipație.

CUM SĂ DEPĂȘIȘTI CONSTIPIAȚIA ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA?

Bine, situația este următoarea…

Primul lucru pe care ne concentrăm sunt rezultatele pe termen lung.

Ce înseamna asta?

Cum să depășIști constipiația odată pentru totdeauna

Să vedem…

Spre deosebire de celelalte, nu ne vom ocupa exclusiv de simptomele constipației, ci ne vom concentra pe originea acesteia.

Acesta este singurul mod real de a depăși această problemă o dată pentru totdeauna, pentru că, cu siguranță, nu vreți să fiți surprins de problemele turbulențelor stomacale sau intestinale, să zicem, sau de un abdomen umflat în timp ce purtați ținuta preferată.

Deci, să aruncăm o privire rapidă asupra motivelor pentru care apare constipația.

CAUZELE CONSTIPAȚIEI INTESTINALE

Bine…

Probabil știți că aceasta este o problemă strâns legată de metabolismul dumneavoastră, în special în zona colonului. Aceasta este partea din aparatul digestiv, care, pe lângă absorbție, este responsabilă în mare măsură de transportul sau transferul de substanțe prin intestine.

Cauzele constipației intestinalePeristaltismul asigură că procesul de metabolism și excreție se desfășoară fără probleme. Este o contracție ritmică a mușchiului neted al tractului gastrointestinal, care ne permite să metabolizăm alimentele pe care le consumăm.

Totuși, dacă se întâmplă să perturbăm sau să încetinim acest proces extrem de important, apare brusc constipația acută (adică cea care durează puțin timp). Dacă problemele cu mișcările intestinale sunt de lungă durată, vorbim despre constipație cronică.

Cauzele constipației pot fi foarte diferite: probleme emoționale, stil de viață modern, călătorii etc.

Cu toate acestea, toate au două caracteristici comune, și anume peristaltismul lent sau dificil și simptome binecunoscute, precum:

 • tranzit intestinal rar, dureroas și dificil,
 • balonare,
 • tensiune în stomac,
 • durere severă,
 • presiune abdominală etc.

Așa că a trebuit să găsim soluții care să vă facă metabolismul cât mai optim posibil, iar vizitele la toaletă să fie ceva normal, regulat, plăcut, ci și nu un coșmar care să vă strice viața de zi cu zi.

Strategia câștigătoare este următoarea…

1. FĂRĂ EL, NU EXISTĂ VIAȚĂ SAU DIGESTIE BUNĂ

Unul dintre principalele motive pentru care multe persoane au probleme de constipație este prezența lichidelor în organism.

Lichidelor în organismAm menționat deja de multe ori că sarcina principală a organismului dumneavoastră este supraviețuirea. Și dacă se întâmplă să fie vreo lipsă, corpul dumneavoastră începe să utilizeze toate proviziile posibile.

Ce înseamnă aceasta în cazul constipației?

Amintiți-vă că lichidul nu este important doar pentru buna funcționare a rinichilor și a tractului urinar, dar este esențial pentru supraviețuirea dumneavoastră. În cazul unei deficiențe, organismul atrage lichid și din restul substanțelor care circulă prin intestin.

Mai devreme sau mai târziu, metabolismul încetinește, apare „congestia”, deoarece defecația nu se produce și vă luptați cu dureri severe de fiecare dată când vizitați toaleta.

De aceea, vă sfătuim sa fiți atent și să consumați o cantitate suficientă de apă, ceai neîndulcit, limonadă sau apă carbogazoasă în timpul zilei. Mai ales, dacă în program sunt incluse zile cu activități variate, antrenamente mai solicitante, călătorii mai lungi sau, să zicem, excursii, când nevoia de lichide este și mai accentuată.

2. METODE NATURALE DE A SCĂPA DE CONSTIPAȚIE

Desigur, lichidele nu sunt singele care joacă un rol extrem de important în rezolvarea constipației.

 • nuci,
 • smochine,
 • fructe de pădure,
 • mere,
 • avocado,
 • semințe (atenție la pregătirea corectă),
 • ovăz,
 • quinoa,
 • leguminoase,
 • orez brun,
 • legume cu frunze verzi…

sunt alimente care vă pot veni în mod concret în ajutor.

De ce?

Au o caracteristică comună importantă care face ca metabolismul să funcționeze exact așa cum vă doriți.

Și aceasta este o proporție mare de fibre alimentare.

Fibre alimentareFibrele sunt substanțe care afectează textura scaunului, îi crește greutatea și îl înmoaie, ceea ce înseamnă că se deplasează mult mai ușor prin intestine și nu irită mucoasele.

Desigur, dieta modernă este din ce în ce mai monotonă, slabă și plină de alimente procesate (prăjeli, produse din făină albă, dulciuri, mese semi-preparate…), ceea ce se reflectă și în aportul redus de fibre menționate mai sus. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că tot mai multe persoane se confruntă cu constipație severă zi de zi.

Pentru a ieși rapid din acest blocaj și a evita sentimentele neplăcute, vă sfătuiesc să începeți prin a mânca un fruct (măr, banană, o mână de fructe de pădure…) și o mână de nuci (migdale, nuci, alune) în fiecare zi.

Este o combinație fantastică sau o „gustare perfectă” care poate fi de partea dumneavoastră, indiferent cât de variată este ziua din punctul de vedere al activităților.

3. GRASIMEA CA ARMĂ ASCUNSĂ ÎMPOTRIVA INDIGESTIILOR

Dacă suntem complet sinceri, există posibilitatea ca deja să plasați primele două soluții pe lista dumneavoastră de măsuri împotriva constipației. Cu toate acestea, sunt convins că aproape sigur nu este cazul cu cea de-a treia soluție.

Această soluție este reprezentată de grăsimile odioase. Asta e corect!

Mulți oameni sunt încă sub influența unor teorii complet greșite care aruncă toată grăsimile în același coș și le consideră principalul vinovat pentru kilogramele în plus și pentru starea de rău.

Desigur, acest lucru este departe de a fi adevărat.

Grasimea ca armă ascunsă împotriva indigestiilorGrăsimile sănătoase sunt esențiale pentru buna funcționare a corpului dumneavoastră (ajută la dezvoltarea și la funcționarea creierului, sunt o componentă structurală a celulelor, contribuie la absorbția vitaminelor, sunt o sursă de energie…) și, desigur, participă la digestie.

Dacă nu există suficiente grăsimi sănătoase în dieta dumneavoastră, aceasta duce la o lipsă de acizi biliari, care, printre altele, contribuie formarea corectă a fecalelor. De asemenea, lipsa acizilor grași omega-3 esențiali poate duce chiar la deshidratarea excesivă a mucoasei intestinale, ceea ce înseamnă că vă luptați cu constipația inconfortabilă și alte simptome neplăcute.

Prin urmare, vă recomand cu căldură să includeți în alimentație cantitatea optimă de grăsimi sănătoase, a căror sursă ar trebui să fie:

 • uleiul de măsline, din semințele de in și de cânepă,
 • nucile,
 • semințele,
 • avocado,
 • ouăle,
 • peștele și
 • acizii grași omega-3 sub formă de supliment alimentar de calitate.

4. „MASAJUL” CARE VĂ ACCELEREAZĂ DIGESTIA

Dacă primele trei sfaturi pentru depășirea constipației au fost legate de dietă, al patrulea este parte a antrenamentului sau a mișcării.

Aceasta e corect!

Ce putem face practic atunci când ne luptăm cu constipația bruscă și indigestia?

Desigur, din cauza durerii și stării de rău, practic ar trebui să ne calmăm sau să ne întindem în pat.

Este adevarat?

Ne bazăm pe ideea că odihna, de altfel, necesară atunci când vorbim despre a ne simți grozav în general, ceea ce nu este cazul când suferim de constipație.

De ce?

Masajul care vă accelerează digestiaDacă vă amintiți, am menționat peristaltismul la început. Spuneam că este o contracție ritmică a mușchiului neted al tractului gastro-intestinal, care, atunci când apar probleme de constipație și digestie, este în principiu foarte lentă.

Prin urmare, este datoria dumneavoastră să ajuți organismul. În loc să vă liniștiți complet, vă sfătuiesc, dacă se poate, să ieșiți la plimbare, să faceți ordine în apartament, să tundeți iarba… Orice, doar să fiți în mișcare!

Cu această mișcare, într-un fel vă masați mușchii abdominali și astfel promovați golirea intestinului.

5. PROBIOTICE ȘI CONSTIPATIE

Ei bine, în final, soluția cea mai bună.

Probiotice șI constipatieAl cincilea sfat este, fără îndoială, cel care va ajuta cel mai mult pentru a face din constipație doar o amintire neplăcută a trecutului.

Dacă vă amintiți, am menționat la început că nu ne vom concentra doar pe simptome, ci scopul nostru este să depășim odată pentru totdeauna probleme precum balonarea, flatulența, mișcările intestinale bruște și altele asemenea.

Cred că acest lucru vi se pare practic imposibil în acest moment, dar să știți că puteți fi complet lipsit de griji.

Vă garantez asta!

Și anume, pentru că vom aborda constpația cu o „armă” specială al cărei nume este probiotice.

Care este ideea?

Ce se întâmplă exact cu digestia dumneavoastră depinde în mare măsură de flora intestinală. Aceasta este o colecție de microorganisme care formează împreună un microbiom.

Pentru a clarifica problema, vom lua pentru comparație un iaz, care găzduiește diverse animale și plante. Atâta timp cât relația dintre diferitele specii este în echilibru, iazul este plin de viață. Totuși, dacă se întâmplă ca una dintre specii, dintr-un motiv sau altul, să preia conducerea și astfel să deranjeze echilibrul, apar probleme serioase.

Și exact același lucru se întâmplă și atunci când vorbim despre flora intestinală. Aceasta este alcătuită din bacterii „bune” și „rele”, iar dacă permiteți relației lor să se rupă, bineînțeles că începeți să luptați împotriva indigestiei, a balonării și a constipației.

Dacă doriți să depășiți problemele neplăcute cât mai repede posibil și să vă țineți microbiomul sub control, trebuie să vă îmbogățiți intestinul cu o doză mare de bacterii sănătoase.

Bacteriile leagă apa de ele însele și ,în același timp stimulează mișcarea intestinelor, asigurând astfel asigură metabolismului dumneavoastră reglajul în orice moment ca să puteți fi complet fără griji când vine vorba de constipația neplăcută.

Și cum puteți face asta cel mai repede?

Fără îndoială cu ajutorul unui complex probiotic de calitate.

Deoarece suntem foarte conștienți de acest fapt, împreună cu o echipă de experți am conceput propriul nostru complex de probiotice Golden Tree Complete Biotics.

Complete Biotics

Este o formulă unică ce conține peste 20 de miliarde de bacterii bune pe capsulă.

Cele mai importante sunt următoarele informații.

LactobaciliiDintre toate bacteriile bune în legătură cu constipația, lactobacilii se remarcă prin efect.

Cercetările au aratat că este un tip de bacterie extrem de eficient pentru problemele cu defecația.

Acesta a fost și principalul motiv pentru care am acordat o atenție deosebită acestui tip de bacterii în formula noastră unică de complex probiotic, iar acest lucru se reflectă, desigur, în compoziția în sine.

Sunt convins că Golden Tree Complete Biotics ascunde o soluție care oferă o ușurare concretă, vă scutește de greutățile și chinurile asociate cu digestia și, cel mai important, vă redă încrederea în sine și vă puteți bucura din nou de toate domeniile vieții.

Știu că meritați asta cu siguranță!

Prin urmare, vă sfătuiesc să țineți seamă de sfaturile de mai sus și să le integrați în rutina zilnică cât mai curând posibil și să vă asigurați furnizarea unui complex probiotic extrem de eficient.

La revedere, Constipație!


Distribuiți pe rețelele sociale

RECOMANDĂM
Un produs care a fost promovat pe blog
100% amestec natural a 20 tulpini bacteriene probiotice unice cu până la 20 de miliarde de culturi per capsulă.
COMENTARII
Toate comentariile de la cititorii noștri fideli
Cu sfaturi, informații adecvate și povești adevărate poate participa fiecare, inclusiv dumneavoastră!
Introduceți e-mail-ul dumneavoastră și primiți sfaturi gratuite care au ajutat deja peste 10.000 de sloveni.