Acasă / Sfaturi / Ce vă ajută dacă suferiți de arsuri la stomac?
 

Ce vă ajută dacă suferiți de arsuri la stomac?

Timpul de citire estimat: 7 min
Data recenziei: 11/04/2022
Ce vă ajută dacă suferiți de arsuri la stomac?

Gândul la pizza, la burgeri, la ciocolată sau la paste vă întoarce stomacul pe dos?

Desigur că nu!

Cu toții adorăm gusturile ce ne împing în păcat. inclusiv eu.

Dar aveți grijă!

Există o mare posibilitate ca să vă simțiți extrem de inconfortabil după fiecare masă cu tentații păcătoase.

CUPRINS

 1. O SENZAȚIE NEPLĂCUTĂ DIN PRICINA CĂREIA ÎNCEPEȚI SĂ SUFERIȚI
 2. DE CE APAR ARSURILE LA STOMAC?
 3. SIMPTOMELE ARSURILOR LA STOMAC CĂRORA MERITĂ SĂ LE ACORDĂM SUFICIENTĂ ATENȚIE
 4. OBICEIURI PERICULOASE CARE PROVOACĂ ARSURI LA STOMAC
 5. GAZELE INTESTINALE ȘI MIȘCAREA LENTĂ A MUȘCHIULUI ESOFAGIAN INFERIOR SUNT SEMNELE UNUI DEZASTRU
 6. SOLUȚIA NOASTRĂ EFICIENTĂ ESTE ȘI FOARTE SIMPLĂ
 7. CE ALTE ALIMENTE ȘI METODE VĂ POT AJUTA ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA ARSURILOR

O SENZAȚIE NEPLĂCUTĂ DIN PRICINA CĂREIA ÎNCEPEȚI SĂ SUFERIȚI

De ce apar arsurile la stomac

Când simțiți că vă arde, vă zgârie inclusiv pe creieri și vă doare, atunci este clar că arsurile la stomac vă afectează din nou.

Este o situație extrem de enervantă care vă afectează nu doar din punctul de vederea al sănătății, ci, fără îndoială, și în starea de bine și în calitatea vieții.

Arsurile la stomac resimțite noaptea vă distrug binemeritata odihnă după o zi de lucru, dar, în același timp, devin adesea un motiv pentru a rămâne mai degrabă acasă decât să vă distrați și să vă relaxați cu familia și prietenii.

Din moment ce știu că visați să scapați în sfârșit de acea durere nesuferită care care vă ocupă gâtul și tractul intestinal vă mărturisesc că simt că astăzi este ziua dumneavoastră norocoasă.

Uitați cum stă treaba …

Dacă înțelegeți de ce și cum apare acest sentiment extrem de neplăcut, vă garantez că veți găsi o soluție mult mai repede decât vă puteți imagina.

Totuși, ca să punem direct punctul de pe i, îl puteți încerca în doar câteva secunde.

Știu că toate aceste informații sunt absolut grozave, așa că vă sugerez să descoperim împreună, cât mai curând posibil de ce apar și cum se manifestă arsurile la stomac.

DE CE APAR ARSURILE LA STOMAC?

Bine, bine …

Sunt destul de puține și rare persoanele care știu că arsurile la stomac sunt strâns legate de funcționarea unuia dintre cei mai importanți mușchi ai corpului dumneavoastră.

Asta sună ciudat, dar este foarte corect!

Mușchiul esofagian inferior
Săgețile indică poziția mușchiului esofagian inferior

După ce ingerați alimentele, acestea se deplasează în jos prin esofag până în stomac. Mușchiul esofagian inferior, care permite această trecere, asigură ca acest proces extrem de important să se desfășoare fără probleme majore și ca bucățile de mâncare mestecată să ajungă efectiv în stomac.

În același timp, același mușchi împiedică conținutul de suc gastric și bolurile de mâncare mestecată din stomac să revină în esofag.

Tocmai acest punct al tractului dumneavoastră digestiv joacă unul dintre cele mai importante roluri în procesul de digestie și în generarea refluxului alimentar.

Cu alte cuvinte…

Pentru ca alimentele să își schimbe textura și să călătorească mai departe prin tractul digestiv și să-i ofere organismului nutrienți, acidul din stomac este implicat în metabolism.

Acest lucru practic nu vă pune probleme deoarece peretele stomacului este adaptat la aciditatea substanței.

Dar această situație, desigur, nu se aplică esofagului dumneavoastră, deoarece căptușeala esofagului este diferită de cea a stomacului și pot apărea probleme de sănătate severe.

Refluxului alimentarȘi anume …

Dacă întâmplător mușchiul esofagian inferior nu își face treaba corespunzător, explicația este absolut logică, deoarece „blocarea” refluxului alimentar nu funcționează așa cum ar trebui, conținutul de acid gastric din stomac stropește esofagului.

Acesta este motivul principal pentru care experimentați și vă luptați cu arsurile la stomac.

SIMPTOMELE ARSURILOR LA STOMAC CĂRORA MERITĂ SĂ LE ACORDĂM SUFICIENTĂ ATENȚIE

De fapt, arsurile la stomac sunt o problemă foarte frecventă. Dacă aveți această problemă doar de câteva ori pe an, atunci nu trebuie să vă îngrijorați prea mult pentru că consecințele nu vor fi fatale. De asemenea, puteți rezolva și vindeca foarte repede arsurile la stomac, dacă știți simptomele și metodele pe care vi le voi dezvălui mai jos.

Aveți însă grijă…

Dacă se întâmplă să aveți simptomele de mai jos de mai multe ori pe lună:

 • durere profundă în esofag,
 • senzație tulburătoare în abdomenul superior,
 • spălare,
 • senzația de reflux al alimentelor în cavitatea bucală
 • ulcere bucale
 • respirație urât mirositoare
 • gust amarsau chiar
 • senzație de vomă,

atunci mesajul organismului este clar.

Mușchiul esofagian inferior este foarte obosit, ceea ce înseamnă că trebuie să-i veniți în ajutor. În caz contrar, arsurile la stomac ocazionale se pot transforma într-o boală cronică cunoscută sub numele de GERD (boala de reflux gastroesofagian).

Consecințele acestei boli pot fi foarte grave. Răgușeală cronică, dureri recurente în gât, senzație de înghițire dureroasă, tuse constantă etc.

Prin urmare, este important să răspundem la următoarea întrebare cât mai curând posibil…

Cum să scăpăm de arsuri la stomac?

OBICEIURI PERICULOASE CARE PROVOACĂ ARSURI LA STOMAC

Primul lucru pe care trebuie să ne concentrăm este, fără îndoială, frecvența obiceiurilor nesănătoase, care cauzează arsuri la stomac, afectează negativ mușchiul negativ inferior și îi reduc puterea sau eficiența.

Consumul frecvent de cafeaAceasta înseamnă că ar trebui să evitați în special:

 • consumul frecvent de cafea
 • fumatul,
 • alcoolul,
 • băuturile carbogazoase
  și
 • anumite alimente, precum roșiile, ceaiul de mentă, cantitățile mari de usturoi și de ceapă, nucile, brânza de vaci, ardei roșii, ardeiul iute, mâncărurile grase și prăjite etc.

Acestea sunt mișcările și alimentele care relaxează de fapt mușchiul esofagian inferior și îl fac semnificativ mai puțin eficient.

Ei bine, ce se întâmplă dacă mâncați relativ moderat și sănătos, nu beți cafea, nu fumați, beți doar ocazional un pahar de băutură gazoasă și totuși ești adesea atacat de arsuri la stomac?

Aceasta este întrebare foarte interesantă care derutează un număr tot mai mare de indivizi.

Dacă și dumneavoastră vă confruntați cu această problemă și sunteți conștienți de această situație, atunci trebuie să „răsfoim” puțin mai adânc materialul de cercetare.

Situația, care are și un efect negativ asupra forței mușchiului esofagian inferior, este
dezechilibrul_florei_intestinale.

Urmăriți mai departe…

GAZELE INTESTINALE ȘI MIȘCAREA LENTĂ A MUȘCHIULUI ESOFAGIAN INFERIOR SUNT SEMNELE UNUI DEZASTRU

Bacterii „bune” și „rele”Intestinul dumneavoastră găzduiește un număr uriaș de bacterii „bune” și „rele”. Acestea sunt organisme care sunt necesare pentru buna funcționare a organismului dumneavoastră și sunt un factor important pentru starea generală de bine și pentru forma fizică.

Și atâta timp cât raportul dintre cele două tipuri de bacterii din intestin este optim, atunci poți fi fără griji.

Totuși, dacă se întâmplă ca din cauza diverșilor factori precum stresul, lipsa odihnei, alimentația dezechilibrată etc. să apară modificări nefavorabile în microbiomul dumneavoastră, atunci se explică de ce sunteți deranjați constant de arsurile la stomac.

De ce ?…

Pentru că pe măsură ce bacteriile rele preiau rolul dominant, în intestin începe să se acumuleze mult mai mult gaze. Acestea se extind, ocupând treptat din ce în ce mai mult spațiu și afectând astfel negativ mușchiul esofagian inferior. Pe măsură ce presiunea devine mai puternică, mușchiul este expus la mai multă forță și la un moment dat începe să cedeze. Consecințele sunt clare.

În plus, flora intestinală distrusă afectează negativ sinteza enzimelor metabolice, ceea ce vă încetinește semnificativ digestia, astfel încât presiunea din stomac în detrimentul aportului alimentar este și mai mare.

SOLUȚIA NOASTRĂ EFICIENTĂ ESTE ȘI FOARTE SIMPLĂ

De aceea aveți grijă…

Dacă vă luptați adesea cu arsurile la stomac, în ciuda stilului dumneavoastră de viață relativ sănătos, atunci nu întârziați să adăugați în meniu un complex probiotic de calitates. Este o soluție fantastică, cu ajutorul căreia vă puteți îmbogăți intestinele cu bacterii bune în cel mai simplu mod posibil, asigurând astfel un echilibru perfect între cele două tipuri de bacterii, un microbiom sănătos și un mușchi esofagian puternic.

Nu uitați …

Cu această soluție vă concentrați pe însăși originea problemei, care este de departe cea mai importantă.

CE ALTE ALIMENTE ȘI METODE VĂ POT AJUTA ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA ARSURILOR

Pot exista multe situații când experimentați arsuri la stomac.

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când uitați de regula moderației, vă relaxați în exces și, prin urmare, vă surprindeți mai puțin organismul.

Întrucât cu toții ne aflăm din când în când într-o astfel de situație, este foarte important să știți cum să reacționați pentru a trece peste această problemă neplăcută în doar câteva minute și pentru a nu o lăsa să vă strice ziua.

Desigur, există mai multe moduri în care puteți face acest lucru. Cu toate acestea, cred că este foarte important să evitați două strategii care sunt foarte frecvent folosite în legătură cu arsurile la stomac.

Ce alte alimente șI metode vă pot ajuta în lupta împotriva arsurilorLaptele ca soluție minune atunci când arsuri la stomac este cu siguranță una dintre cele mai cunoscute și probabil că o știți și dumneavoastră. Întrebarea care se pune este acesta cu adevărat eficient?

Problema este că laptele este de fapt o băutură care poate stimula stomacul să producă și mai mult acid gastric. Aceasta înseamnă că există posibilitatea ca o persoană să se confrunte cu consecințe și mai grave ca urmare a acestei mișcări.

Diferite medicamente sunt, de asemenea, nerecomandate.

Bine…

Sunt de acord că acestea exprimă ajutor în lupta împotriva arsurilor la stomac, dar nu trebuie să uitați că reprezintă o povară concretă pentru organismul dumneavoastră.

Și dacă deseori „stingeți” arsurile la stomac arzătoare cu această soluție, consecințele unei astfel de acțiuni pot genera efecte foarte neplăcute.

Prin urmare, vă sfătuiesc să utilizați una dintre următoarele trei strategii în cazul unor probleme ocazionale de arsuri la stomac.

BICARBONATUL DE SODIU

Bicarbonatul de sodiuPrimul, care este considerat a fi un remediu natural extrem de eficient pentru arsuri la stomac și oferă o ușurare imediată, este format din două elemente.

Acestea sunt:

 • apa,
 • bicarbonatul de sodiu.

Când atacă arsurile la stomac, bicarbonatul de sodiu este considerat un produs minune, deoarece este un antiacid care neutralizează excesul de acid gastric care intră în esofag și provoacă dureri severe.

Așa că vă sfătuiesc să amestecați pur și simplu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu sau bicarbonat de sodiu cu aproximativ doi decilitri de apă și băutura minune este gata. În ciuda gustului ușor neplăcut, vă asigur că ușurarea va fi imediată.

BANANELE

BananeleUn aliment care este probabil adesea o parte integrantă a dietei dumneavoastră se poate considera că are un efect foarte asemănător cu bicarbonatul de sodiu. Bananele se caracterizează printr-o valoarea optimă a PH-ului, care este esențială dacă doriți să calmați un stomac deranjat și să scăpați de durerile neplăcute legate de arsurile la stomac.

Textura de banană are un efect benefic și asupra esofagului iritat, ceea ce înseamnă că vorbim de o „dublă victorie”.

Așadar, dacă aveți arsuri la stomac, soluția grozavă este să adaugi o jumătate de banană cu un praf de scorțișoară în bolul cu fulgi de dimineață și să iei rapid situația sub control.

MINUNEA NUMITĂ GHIMBIR

GhimbirSpre deosebire de primele două strategii, care se concentrează practic pe reglarea acidității, a treia soluție atenuează inflamația cauzată de funcționarea defectuoasă a mușchiului esofagian inferior.

Ghimbirul, care a fost considerat o soluție fantastică de secole dacă suferiți de dureri de cap, aveți greață, vindecă dureri și umflături, ajută și la arsurile la stomac.

Este un ingredient pe care îl puteți consuma în diferite moduri, iar cel mai simplu mod este să preparați un ceai de ghimbir delicios.

Ei bine.

De azi, dacă aveți arsuri la stomac, puteți „stinge” rapid situația.

Majoritatea clienților noștri folosesc probiotice pentru a elimina senzația de arsură la stomac.

Cu acest obicei simplu de 30 de secunde, își iau rămas-bun de la acest sentiment extrem de inconfortabil și se asigură că nu li se mai întâmplă.

Complete Biotics

În Complete Biotics puteți găsi peste 20 de miliarde de bacterii bune per capsulă.

Aceasta înseamnă că Golden Tree Probiotics Complete, complexul nostru de probiotice oferă o ușurare concretă și vă salvează de afecțiunile și chinurile asociate cu digestia.

Prin urmare, vă sfătuiesc să vă asigurați aprovizionarea cu probiotice Complete Biotics cât mai curând posibil.

=> Comandați-vă stocul de probiotice și ai grijă de digestie


Distribuiți pe rețelele sociale

RECOMANDĂM
Un produs care a fost promovat pe blog
100% amestec natural a 20 tulpini bacteriene probiotice unice cu până la 20 de miliarde de culturi per capsulă.
COMENTARII
Toate comentariile de la cititorii noștri fideli
Cu sfaturi, informații adecvate și povești adevărate poate participa fiecare, inclusiv dumneavoastră!
Introduceți e-mail-ul dumneavoastră și primiți sfaturi gratuite care au ajutat deja peste 10.000 de sloveni.